Talk 23: Eco Tech/Кръгова икономика описва бъдещето с климатична неутралност до 2050 г.

Проектът се излъчи на 3 декември от 20:00 часа по Bloomberg TV Bulgaria

Какви са предизвикателствата пред нисковъглеродното бъдеще, какви са политиките за климатична неутралност до 2050 г. и какво е бъдещето на AI и Disruptive технологиите? Talk 23: Eco Tech/Кръгова икономика е телевизионният мултиплатформен проект, който ще даде отговори на тези и други важни въпроси. Организатор на дискусията е единствената бизнес телевизия у нас Bloomberg TV Bulgaria, която ще излъчи проекта на 3 декември от 20:00 часа. Модератор на на Talk23 ще бъде журналистът – специалист „Комуникации“ и маркетинг директор на denkstatt България – Денислав Борисов.

В първият панел на изданието Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“ АД, ще говори за инвестициите в иновативни решения и дигитални приложения, които правят възможна екологичната трансформация във водния сектор. На фокус в дискусията ще бъде и темата „Промени картинката – стратегия за живот без отпадъци! Глобалният проблем с неправилно изхвърляне на цигарени фасове“, като анализ и експертна оценка по нея ще направят Демиан Пинтос, генерален мениджър и Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ на Филип Морис България.

Малко след края на първи панел, на сцената на Talk23: Eco Tech/Кръгова икономика, проф. д-р Миглена Темелкова, ректор на Висше училище по телекомуникации и пощи, ще запознае зрителите с ролята на образованието и неговия принос и помощ в развитието на кръговата икономика. Участник в експертната дискусия ще бъде и Теодора Борисова, експерт от Асоциация на специалистите по устойчивост. В ефир тя ще очертае концепцията за устойчивото развитие, какви са ползите за бизнеса и каква е ролята на държавата и институциите.

На 3 декември ефирът на Bloomberg TV Bulgaria, с помощта на експертите на Talk23: Eco Tech/Кръгова икономика, ще даде отговори и на следните въпроси: Как точно се формира цената на водата, как дигитализацията и иновациите променят образованието и заплашени ли са технологиите и инженерството от развитието на изкуствения интелект?

Повече информация за предстоящото издание на мултиплатформения проект може да откриете ТУК.  Не пропускайте на 3 декември от 20:00 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Talk 23 ще се излъчва в ефира на телевизия Bloomberg TV Bulgaria и чрез стрийминг в сайтовете Bloomberg.bg, Investor.bg и Dnes.bg, които са част от Investor Media Group, както и във FB страницата на телевизия Bloomberg TV Bulgaria.

Проектът се осъществява със специалната подкрепа на Софийска вода АД, част от Веолия, Филип Морис България и Висше училище по телекомуникации и пощи.

Институционален партньор на Talk23: Eco Tech/Кръгова икономика е Асоциацията на специалистите по устойчивост.

Медийни партньори на мултиплатформения проект са Investor.bg и Dnes.bg.